Haha jaha

Hahaha men serri. Det finns en gilla-sida på Facebook som heter "förbjud tiggeri". De gjorde ett inlägg för 5 timmar sen om tiggare som tigger inne i butiker. Bland kommentarerna har någon bifogat denna bild???
Det är då alltså helt uppenbart för den som laddat upp bilden att personen på bilden är en tiggare som tiggt till sig pengar för att endast köpa öl och stå på tunnelbanan och dricka den ölen. Det pratas om att man inte ska dricka alkohol på offentliga platser och att vi måste sätta ner foten nu innan "de" tar över helt. Människor kan ju inte få bete sig hur de vill även om det är helt fridfullt på en tunnelbana. Eller?

"Nej man dricker inte på allmäna platser i vårt land.NU måste regeringen ge direktiv om att våra lagar ska gälla även för dessa människor!"
För det är ju bara """dessa""" människor som dricker på allmänna platser. Har aldrig sett en vit, medelålders man sitta och dricka öl någon annanstans än hemma. Speciellt inte på bussar eller busstationer. Absolut inte i allmänna parker eller så heller. 

Fattar inte ens varför bilden blev uppladdad i kommentarerna från början. I en kommentar föreslås det att bilden lades upp för att visa vad tiggarna spenderar sina intiggda på, öl och tunnelbaneåkning (gärna samtidigt). Fattar inte heller varför jag slösar dyrbar sovtid min sista natt här i Ban krut med att vara irriterad. Ska pilla på Johannes nu så han blir irriterad och måste pilla tillbaka på mig.

Sjuk igen:-)

Idag vaknade jag upp dunderförkyld med feber och huvudvärk och sånt sjukt ryggont så jag började gråta. Åkte till massagen för att lindra ryggontet och när hon masserade gjorde det så ont så jag grät framför henne också, lika bra. Åkte hem, badade för att svalka bort febern och vilade sen. Ryggontet och febern blev värre så jag och Johannes åkte till thailändskt apotek för att köpa medicin. Fick någon mirakelmedicin som var både för backpain och fever och 20 minuter efter jag tagit tabletten så va symptomerna så gott som borta. Det va så himla skönt. Har inte kunnat ligga ner idag pga ryggont men har varit tvungen att ligga för att jag har feber.

Har två dagar kvar här i Ban krut och sen åker vi till Bangkok för shopping och sedan flyga hem. So taggad på skolan:-) behöver en till veckas lov. Har ju spenderat mitt lov sjuk och då blir man inte utvilad.
Titta va gullig

Sickt

Va på utflykt till Hua hin från söndag till idag och det var ganska mysigt med undantag från att jag blev magsjuk och inte kunde äta. Ville gråta när mitt sällskap satt och åt pasta carbonara som jag inte kunde äta och som jag längtat efter. Det va liksom riktig pasta. Här där vi bor är spaghetti nudlar och man känner sig lurad. Fick äta yoghurt medan pv frestade med carbonaran. Va in till något apotek och fick medicin mot bakterier som tydligen fungerade väldigt bra då jag inte alls känt av magsjukan idag sen vi kom hem. Tröck i mig kyckling cashew det första jag gjorde när vi kom hem pga inte ätit på två dagar, det va jättegott. Hua hin va fint, vi gick på marknad och jag besökte ungefär 8 olika toaletter 20 gånger på 1 dag. Såg massor med thailändska kvinnor som sålde sig själva och det var så sjukt. En gammal gubbe gick med en ung tjej och han hade väldigt bråttom någonstans och drog med sig henne, ville slå till honom.
Köpte även presenter till familjemedlemmar hoppas de blir glada. 

Har fått 393873 myggbett som handflat-stora men det gör inget för när jag Facetimeade med pappa nyss så fick jag se Robban, blev så glad så jag började gråta jag är ingen tönt tkr bara om min katt. 








Kunde inte äta något av detta och gråter för att jag missade så mycket gott. Förutom kfc:en då för det såg vidrigt ut.

Älskar fb

Har ni fastnat på ett Facebookinlägg någongång som till största del visar svenskar som uttrycker sin rasism mot invandrare? Jag läser sånna hela tiden och blir så jävla arg varje gång. https://www.facebook.com/nyheter24/posts/831160463586635
Här har det tydligen "gått för långt(!!!)" och tiggarna borde åka tillbaka till sina egna land till sin familj och till sitt hus som de har där. Det är tydligen självklart att alla invandrare och tiggare har en familj i liv och har egentligen ett ganska bra liv i sina hemland. De kommer bara till Sverige för att tjäna pengar på tiggeri i sina ligor som de skapat, eller hur. Blir så ledsen på människor som helt saknar empati och förståelse att alla inte har det lika välförsörjt. Jag citerar en av de mindre kunniga som kommenterat inlägget:
"Invandrarna har dock hus/familj hemma som dom lämnar för att sitta i organiserat tiggeri, o där sitter dom me en stockphoto på "sin" familj o iphone när ingen kollar :) äckliga kackerlacker är vad dom är"
Detta är ett av 20 kommentarer som endast denna person har gjort och de resterande 19 håller samma kunniga nivå som denna kommentar. Mår dåligt att det finns människor som slänger ur sig rasistisk propaganda utan att ha någon som helst källa eller kunskap om det hela. Som tur är är det inte bara trogna SD-följare som kommenterat inlägget utan även människor som använder logik och argumenterar emot dessa. Ska äta gummibjörnar och prata med min pappa nu och sluta vara arg om möjligt.

Aj

Hej hörni. Jag har såklart bränt mig på axlarna och i hårbotten och hårbotten gör så sjukt ont så kan ej kamma mig. Har fått svidande soleksem på brösthalsen men har shoppat sourcream och haribobjörnar för 80 bath för att lindra det psykiska, hoppas det hjälper. Äter så mycket här ändå, va ute med Johannes nyss och svullade kyckling cashew och chicken sandwich även fast vi redan ätit middag. Det va gott och väldigt värt, all mat är så billig här<3

Sov till 9 idag men låg kvar i sängen till halv 12 pga mulet ute och det var jätteskönt att bara slappa och inte behöva gå till skolan. Varit mulet hela dagen men lyckades ändå bränna ansiktet när jag va ute och gick ååå. Har faktiskt pluggat idag pga vädret och känner mig nöjd, rättade alla enkäter till min svenskauppsats och fick fram en slutsats som stämmer med min tes så det e ju nice.


Vad vid en lagun och badade igår, jättefint<33 drog även här en slutsats att jag inte tycker om att snorkla. Obehagligt.
Va på utflykt till någon stad och såg denna snygga reklamskylt.
Beställde in en margarita och trodde jag skulle få den i ett sånt där litet snyggt glas. Fick en halvliter i ett vanligt glas men vad gör det, kostade 15 kr.






Fy

Ni vet när man kollar på gamla bilder och får upp gamla minnen och man bara vill spy för att man ångrar vissa grejer så mycket. Currykvällen (den va ganska kul dock men tror My är ganska säker på vad jag önskar inte hade hänt), hela 2012 samt mina fashioncrimes under alla mina tonår. Hela 2013 också fy vilket år ändå hörni, det skulle jag ju vilja göra om och göra rätt. Vill bara glömma bort grejer helt pga mår illa av de. Fattar inte, va så dåligt behandlad men gjorde inget åt det ens. Har nog fått ganska bra kontroll över mitt liv nu dock det tkr jag är skönt, mår bara bra hela tiden och va längesen jag hade sjuk ångest. Omgiven av människor som tar hand om mig när det behövs och inte behövs och det är ju nice. Måste sova nu och ville bara dela med mig av mina sovtankar.
Förövrigt var vi på fotmassage idag och både jag och pv somnade. Var även uppe i ett buddistiskt tempel men det tar vi en annan gång kram.


Thailand!!















Hej kompisar!! Jag är i 29 plusgrader och slappar mest. Har åkt moppe, köpt äkta raybans, räknat oändligt tal med vita pickups, fått helkroppsmassage med olja och bjudit babe på alla hjärtans dag lunch. Och badat såklart. Och grävt i sanden med Johannes för både han och jag är 5 år. Har det ganska bra ändå men kan inte kolla serier pga dåligt internet. Kanske kan överleva det ändå då. Gick i ett stenbord igår och skrapade upp låret och det gjorde ont. Gick kissnödig till helkroppsmassagen vilket resulterade i att jag nästan kissade på mig när hon började massera magen och fick försöka uttrycka "can i go to the toilet" så att thaidamen skulle förstå. Annars så är det nice. Ska bada ännu mer imorgon ofc och kanske äta lite kissemisskitkat. Finns jättegulliga kissemissar och hundar här överallt tycker så synd om dom.

Går bra nu

I tvåan fick jag precis E i programmering 1 som vi hade med Bosse. Nu i programmering 2 "bedöms jag nå målen med väldigt god marginal" vilket är typ B eller A i betyg. Förstod verkligen ingenting i programmering 1, tycker det är så himla olikt 2 men det beror nog på att vi haft/har olika lärare i kurserna. Förstår liksom rätt så mycket av vad som står i boken nu och det är en stor skillnad mot föregående kurs. Jag är nöjd ville bara säga det. Är också nöjd för att jag fick jättebra gruppmedlemmarna i ett arbete i religionen. I min klass finns det inte sådär jättemånga som jag känner att jag orkar arbeta med så det är alltid spänning när läraren delar in i grupper. Är så glad då jag haft sån otur med gruppmedlemmar senaste gångerna.

Har packat ner så gott som allting nu och är redo för 14 timmars restid till Bangkok och sedan 5 timmar bilresa till Ban Krutt, kul det ska bli kommer inte va grinig och trött när vi kommer fram iallafall<3
Både Better call Saul och Walking dead släpptes idag och jag har inte hunnit kolla på något pga tvättat och packat och det suger ju. Ska kika lite imorgon tror jag. 


Möblerar om


Möblerade om lite såhär 2 på natten för att jag sammanlagt haft ett 8 timmars marathon i sängen endast idag och var less på utsikten. Stirrar in i en vägg nu istället för att se rakt ut över mitt rum och tycker det blev ganska bra.

Måste börja packa senast måndag och det enda säkra jag vet att jag ska ta med mig är min snorkel och cyklop. Och bikini ofc. Två rediga och en slampig bikini så blir det bra. Vill åka nu, saknar Johannes mormor lite hon är så snäll. Ska shoppa äkta märkeskläder som inte alls är Thailandfejk och bada japp det låter som en bra plan. Kommer dock nog sakna Mamsen och Robban väldigt mycket och Papsen såklart men jag får väl hoppas att de överlever. Pappa har fixat fryst färdiglagad pyttipanna så han får väl leva på det tills jag kommer hem igen. Kram på er hörni måste sova om jag ska orka surprisea bejb imorgon. 

Senaste


Tänkte bara ge er en inblick i mina senaste samtal. Lever verkligen livet, ringer inte så mycket. Har nyss haft sista middagsdejten med mamma på några veckor och det är ju lite trist. Hon klämde en por på mig och jag bjussade på sallad så det var ganska mysigt ändå. Ska hem nu och tagga 11 månader med bf imorgon wiho. Hoppas han bjussar på något gott men det gör han ju alltid.

Heje

Vad gör ni på er fredagskväll? Jag har lindat in Robban i en lurvig filt och vi myser. Måste mysa så mycket nu när det bara är 6 dagar kvar tills planet mot Thailand lyfter. Helt sjukt ändå, och nice såklart. Spenderat typ 4 senaste semestrarna i USA och hur kul är det på samma ställe, men nu åka till asien och äta god mat och äta färsk frukt hela dagarna och äta mat för 5kr/målet. Drömmen. Med gratis boende<3 och bo med den bästa mormorn och pv såklart. Vill börja packa nu så jag inte glömmer något. Aldrig ens åkt utomlands utan mina föräldrar och de tar ju alltid med sig allting som jag själv glömmer så det blir klurigt att packa rätt denna gång. Ska ta thaimassage och gå utan smink och njuta så mycket åå.

Annars så är mitt liv inte alls så spännande. Johannes slängde mig med huvudet först i snön igår efter han dragit av några hårslingor från mitt hår. Det va kallt. Har också äntligen gjort klart det praktiska i mitt gymnasiearbete och det sög ju. 




Vill ha våfflor


Sleepover med bejb och mitt hår är helt vilt pga somnade med blött hår igår. Det snöar konstant och det suger eftersom jag kör ganska mycket bil, och just nu har min bil stått på rodens parkering hela natten, den kommer nog inte alls va insnöad eller så. Måste lyckas skotta ur den för jag ska till rånäs idag på jobb, spännande det ska bli! Thailand om 9??? dagar fyfan så nice.